در مورد اضطراب چه می‌دانید؟

به گزارش سازمان جهانی سلامت حدود ۲۶۴ میلیون انسان در سراسر جهان از بیماری اختلال اضطراب و استرس رنج می‌بردند. اما اختلال اضطراب چه گونه بیماریی است؟ در مورد این اختلال فراگیر دنیا امروزی چه می‌دانید؟

 

اضطراب و استرس

استرس و اضطراب، هیجان و احساساتی هستند که همیشه با ما انسان ها بوده‌اند. نشانه ها و علائم استرس و اضطراب را همه ما حداقل یک بار در زندگی خود احساس کرده ایم. معنای استرس در دوران کودکی برای ما در مقابل استرس دوران نوجوانی و بزرگسالی تفاوت شایانی دارد. اما آیا استرس یک احساس منفی است که باید آن را از بین برد؟ علائم استرس اگر نادیده گرفته شوند، چه آسیب هایی را به فرد می توانند وارد کنند؟ آیا علائم اضطراب با علائم استرس تفاوتی دارد؟

علل بروز علائم استرس و اضطراب

استرس و اضطراب می تواند به دلایل گسترده‌ای از جسمی تا روانی ایجاد شود. افسردگی و اختلالات اضطرابی از شایع ترین دلایل روانی ایجاد اضطراب و استرس هستند. سرطان و بیماری های خود ایمنی تا بیماری های ساده تری مثل سرماخوردگی نیز ممکن است باعث بروز استرس و اضطراب در بیمار شوند. عوامل بیرونی متعدد مثل کارهای روزمره، جنگ، و مرگ عزیزان نیز باعث بروز نشانه های استرس در فرد می شوند.

 

راه‌های مبارزه با استرس و اضطراب

 

شیوه تنفستان را اصلاح کنید

پایه‌ تمام تمرینات آرامش‌بخش (ریلکسیشن) و ضد اضطراب و استرس تنفس عمیق، درست و منظم است.

وقتی استرس داریم، معمولا کوتاه، سریع و از سینه نفس می‌کشیم، در‌نتیجه بعضی اوقات احساس تنگی‌نفس داریم. اولین اقدام مفید در مقابله با استرس تنفس عمیق و آرام، از طریق پر کردن هوا در شکم و دیافراگم است. این کار را روزانه چند بار و به‌طور منظم تمرین کنید، به‌خصوص قبل از خواب منظم و عمیق نفس بکشید، چون درست قبل از خواب است که تمام افکار منفی و استرس‌های روزانه به ما هجوم می‌آورند و مانع از خواب خوب و عمیق می‌شوند. این شیوه تنفس بدن را به سکون و آرامش فرا می‌خواند و جسم با دریافت و ارسال این علامت، روان را به آرامش دعوت می‌کند. در زمان استرس، عصب سمپاتیک مرتبط با آدرنالین، هورمون استرس، کاملا فعال است، تنفس خوب بدن را آرام می‌کند و عصب پاراسمپاتیک مرتبط با اندورفین، هورمون‌ لذت‌بخش، را فعال می‌کند.

برای این‌که بتوانید به‌جای سینه، دیافراگم خود را از هوا پر کنید بهتر است یک دست را روی شکم و بالای ناف بگذارید، از بینی آرام نفس بکشید و سعی کنید هوا را در شکمتان، جایی که دستتان قرار دارد، پر کنید، بعد آرام‌آرام هوا را از دهان بیرون بدهید. وقتی نفس می‌گیرید، از حرکت دستتان در دم و بازدم متوجه درستی شیوه تنفستان خواهید شد.

نگرانی‌هایتان را دسته‌بندی کنید

ویژگی استرس این است که هرچه مضطرب‌تر باشیم، نگرانی‌های جدیدتری سراغمان می‌آید. برای محدود کردن استرس‌ها بهتر است از نگرانی‌های خود لیستی تهیه کنید و آن‌ها را اولویت‌بندی کنید. در صورت امکان، برای هر کدام راه‌حلی پیدا کنید و در راستای آن قدم بردارید. با مرور مداوم مشکلات در ذهن و غر زدن کاری از پیش نمی‌برید. یک جایی بالاخره باید تصمیم بگیرید و برای حل نگرانی‌هایتان قدمی بردارید. می‌شود با دیگران مشورت کرد یا کمک گرفت. این کار شما را آرام‌تر و از بار ذهنی‌تان کم خواهد کرد.

 

برای خودتان زنگ تفریح بگذارید

روال همیشگی و تکراری زندگی روزمره را با زنگ تفریح‌های آگاهانه تغییر دهید. به محض این‌که از خواب بیدار می‌شوید، با اعتماد‌به‌نفس کامل آن‌چه در روز نیاز دارید و منابع الهام‌بخش خود را مجسم کنید.

در طول روز زمان‌های کوتاهی را به تنفس عمیق اختصاص دهید. کارهای تفریحی کوچکی پیدا کنید که در زنگ تفریح‌ها حواستان را پرت کند. با خودتان قرار بگذارید شب‌ها استرس‌های کاری‌تان را به خانه نخواهید برد. راه بازگشت به خانه را به جمع‌بندی افکارتان اختصاص دهید و به محض رسیدن به خانه، آ‌ن‌ها را پشت در جا بگذارید. با خودتان تمرین کنید در خانه به استرس‌هایی که در طول روز داشتید فکر نخواهید کرد.

خوش‌رو باشید

ی انعکاس افکار ماست. اگر خوش‌رو باشید، جهان با شما مهربا‌ن‌تر خواهد بود. بهتر است احساساتتان را بشناسید، نه این‌که منکرشان شوید. احساسات بدتان را در بالنی خیالی پر کنید و به هوا بفرستید. به‌جای تمرکز روی حرف‌ها و رفتارهای آدم‌هایی که آزارتان داده‌اند، روی خودتان متمرکز باشید. فعالیت فیزیکی‌تان را بالا ببرید، به مردم لبخند بزنید، با آدم‌های اطرافتان بگویید و بخندید. خوش‌رویی مانند موجی است که به خودتان برمی‌گردد.

 

 

کپسول نرم دپروهرب باریج

صفحه‌ی کپسول دپروهرب باریج در وب‌سایت

ضد افسردگی

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا